Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Waarom een productfotograaf?

Wanneer u diensten en producten aanbiedt via internet zijn de foto’s het eerste waar bezoekers naar kijken. Mensen die op internet aankopen doen willen precies weten wat ze kopen. Ze willen van tevoren duidelijkheid over de kleur, de kwaliteit en de vorm van een product. Goede productfoto’s geven de mensen een duidelijk beeld van de aangeboden producten en zijn een belangrijk onderdeel van de marketingactiviteiten.

De foto’s op de website of in de catalogus moeten de klanten net zoveel inzicht geven als wanneer ze het product in de winkel zouden zien. Dit is een moeilijke opgave, daarom is het vaak verstandig om een goede productfotograaf met de juiste apparatuur de foto’s voor u te laten maken. U zou zelf kunnen proberen om uw producten scherp op de foto te krijgen, maar wanneer u productfoto’s wilt hebben waar uw klant echt iets aan heeft moeten deze foto’s echt van hoge kwaliteit zijn. U zult dus onder andere een professioneel fototoestel, een goed statief en een lichttent nodig hebben. De nabewerking van de foto’s is heel belangrijk, aanschaf van professionele bewerkprogramma’s is dus ook een vereiste. Al deze dingen zijn prijzige aankopen, en zelfs met professionele apparatuur bereikt u waarschijnlijk niet hetzelfde resultaat als een productfotograaf. Fotoapparatuur en bewerkprogramma’s zijn investeringen die zich pas op de lange termijn terug verdienen, wanneer u besluit door te gaan met fotograferen, terwijl u waarschijnlijk eenmalig uw producten wil fotograferen.
Wanneer u naar het totaalplaatje kijkt is het, om te voorkomen dat u veel geld, tijd en moeite kwijt bent, zeker aan te raden om uw foto’s te laten maken door een professionele productfotograaf.

Een productfotograaf werkt vaak vanuit een studio, omdat bij het fotograferen van producten de juiste belichting en achtergronden erg belangrijk zijn. In zijn studio heeft de fotograaf beschikking over het benodigde materiaal om goede en duidelijke foto's te maken. Met behulp van de juiste camera en flitsapparatuur worden scherpe en goed belichte opnames gemaakt van uw producten, die vervolgens uitgesneden kunnen worden. Zo krijgt u vrijstaande foto’s van uw producten die op vrijwel elke achtergrond geplaatst kunnen worden, eventueel met passende effecten.

Zulke scherpe, duidelijke foto’s zijn de beste reclame voor uw producten.