Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Wat doet een productfotograaf?

Een productfotograaf fotografeert uw producten op een professionele manier.

Wanneer u in een winkel een product wilt kopen kunt u de textuur ervan voelen en de kleur en de vorm ervan zien. U kunt het product vastpakken en soms ook uitproberen. Bij een webshop kan dit allemaal niet. Een productfotograaf zet producten zo scherp op de foto dat het bijna niet uitmaakt dat het product alleen op een foto staat en niet tastbaar is.

Dankzij de productfotograaf worden de producten scherp en duidelijk in beeld gebracht, zodat alle details en bijzonderheden te zien zijn. Deze foto's zijn geschikt voor bijvoorbeeld webshops, catalogi of andere marketingsdoeleinden. Een productfotograaf werkt vaak vanuit een studio, omdat bij het fotograferen van producten de juiste belichting en achtergronden erg belangrijk zijn. In zijn studio heeft de fotograaf beschikking over het benodigde materiaal om goede en duidelijke foto's te maken.

Ook kan de productfotograaf de foto's bewerken zoals u ze wilt hebben. Er kunnen speciale glans- of schaduweffecten worden toegevoegd om uw foto's net iets meer te laten opvallen. Vaak worden de foto's ook vrijstaand gemaakt door middel van uitsnijden. Dit betekent dat u echt alleen het plaatje heeft van het product, zonder een verdere achtergrond of dingen eromheen. Dit is een heel precies werkje, maar het zorgt er wel voor dat u de foto van het product overal tussen of overheen kunt plaatsen.

Een productfotograaf zorgt dus voor goede foto's, waar u echt wat aan heeft.